Referat fra julemøte 30.november

30.november 2010 kl.19.00 hadde Randaberg Historielag sitt årlige julemøte. Over 100 var møtt fram denne kalde novemberkvelden. Jaatun ønsket velkommen og introduserte Vilde A.Tolo og Oda Bø fra kulturskolen.De spilte to pianostykker hver. Deretter fikk Per Johan Rødland ordet. Rødland hadde først en innledning om privatarkiv generelt før han gikk over til å snakke om den første «Vistemannen» -B.S.A. Vistnes. Gjennom foredraget ble vi presentert både for gårdbrukeren, arkeologen, naturlegen og foreningsmannen. Vistemannen var bla. aktiv i Ungdomslaget og Avholdsforeningen i sine unge år.

BSA bodde mange år på Varen i Randaberg sentrum. Den lille byningen helt til venstre var hans arkiv og bygdemuseum. Her hadde han bla. brever tilbake til 1922 samt arkeologiske funn.

Etter foredraget var det fritt frem for å komme med innspill. Ei i forsamlingen reiste seg og fortalte om hennes erfaring med den andre «Vistemannen», Alf Vistnes. Da hun var 18-20, i 1960-61, hadde hun noe eksem bak ørene som hun ikke ble kvitt. Kortisonsalven fra en lege på Nærbø hjalp ikke. Hennes mor og Alf møttes en dag og eksemproblemet ble nevnt . Alf gav 12 flasker av en mikstur som skulle hjelpe. Disse flaskene tok hun med seg da hun begynte på skole i Bærum. Flaskene ble gjemt godt inn i skapet, men hun fortsatte å drikke fra dem. Og eksemen forsvant.

Etter foredraget ble det servert grøt med pepperkaker, saft og kaffe som tilbehør. Marsipangris ble gitt til den som fant mandelen i grøten.Det var også åresalg med påfølgende utlodning av bøker og julestjerne-blomster.Det hele ble rundet av ca. kl.10.00.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s