Referat fra medlemsmøte 24.september 2013

Det var godt oppmøte i Grødem kirke denne fine høstkvelden. Fire unge gitarister fra kulturskolen spilte hver sine små stykker etter at Jostein Nybø hadde ønsket velkommen og presentert dem.

Hovedinnslaget denne kvelden var et foredrag av avtroppende fylkesmann Tora Aasland. Hun hadde tidligere på dagen vært på Harestad skole i forbindelse med Tv-aksjonen, så dette var hennes andre besøk på Randaberg i dag. Hun fortalte om sitt virke som fylkesmann i Rogaland og trakk også noen lange historiske linjer om sitt embete fra 1662 og frem til i dag. Selv ble hun utnevnt i 1991 og tiltrådte i 1993. Fra 2007 til 2012 var hun forskningsminister og hadde permisjon fra stillingen.

Hun har vært statens representant i Rogaland og har hatt tilsyn med barnevern, jordvern og byggesaker, for å nevne noe. Rogalendingen er spesielt flink til å klage i byggesaker, men hun har også sett rogalendingen på nært hold i andre situasjoner, og kan konstantere at «her er en vant til å ta i et tak». Rogalendingen har «kommet videre». Selv understreker hun at med kombinasjonen kunnskap og kompetanse («dugleik») kan en nå langt.

Tora Aasland holdt et foredrag om sitt virke som fylkesmann og benyttet også anledningen til å lese dikt som passet inn ti hennes emner.

Tora Aasland holdt et foredrag om sitt virke som fylkesmann og benyttet også anledningen til å lese dikt som passet til hennes emner.

Etter foredraget var det tradisjonell pådekning med kaffe og wienerbrød etterfulgt av åresalg. Gevinstene var bla. bøker utgitt av historielaget.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s