Referat fra årsmøtet 2014

18.februar kl.19.00 var det årsmøte for 75 fremmøtte i Grødem kirke. Gunvor Randeberg gikk gjennom årsmelding og regnskap/balanse. Igjen viser regnskapet et bra overskudd. Leder Dag Raustein kom med oppfordring om innspill til program for 2014. Halldis Jaatun foreslo vandretur på Grødem, med Mekjarvik og Dusavik som utgangspunkt. Området er i rivende utvikling, det ble påpekt at historie også er nyere tid. Et prosjekt for 2014 er allerede fastlagt: registering av gravminner. Andreas Harestad, Thor Geir Harestad, Berit Valen og Per Arne Nyvoll deltar i arbeidet.

Det ble gjennomført valg for leder, styremedlemmer, varastyremedlemmer og revisor. Dag Raustein tar gjenvalg som leder. Thor Geir Harestad tok ikke gjenvalg som styremedlem, inn kom Njål Jensen som har til nå har vært varamedlem. Varastyremedlem Berit Valen tar ikke gjenvalg. Nye varamedlemmer er Kari Lerang og Ludvig Selvig. Revisorer er Åstein  Vistnes og Rolf Aarre, sistnevnte ny revisor. Eli Wister går ut som revisor. I valgkomiteen går Anne Marie Selvig ut etter 3 år, Thor Geir Harestad kommer inn.

Andreas Harestad

Andreas Harestad

Etter kaffedrøsen var det tid for kveldens hovedinnslag ved Andras Harestad. Harestad har i alle år vært en viktig pådriver for laget og sitter inne med mye kunnskap om Randaberg historie. Dette fikk han da også vist gjennom foredraget på ca.1 time der han fortalte om utviklingen fra 1844 og opp til i dag. Kirken, veiutbygging, Tungenes fyr, telefonen, Randaberg Handelslag,  Randaberg og Tasta Billag, helselaget, vannverket og fotballen var noen av emnene han var innom. Alt var krydret med små anekdoter. F.eks ble murstein fra Stavanger Politikammer som brant ned i 1929 brukt til å bygge opp bakeribygningen som står den dag i dag.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s