Referat fra årsmøtet 2016

I Lindboes fravær ledet nestleder Njål Jensen møtet. To elever fra kulturskolen åpnet årsmøtet og spilte hvert sitt stykke, henholdsvis piano og tverrfløyte.

Årsmeldingen ble lest opp av Per Arne Nyvoll. Historielaget har 145 medlemmer, har hatt fem styremøter og behandlet 42 saker. Et jubileumshefte for historielaget ble utgitt og det har blitt arrangert flere møter og turer med variert innhold. Et innsamlingsprosjekt med ord og uttrykk fra Randaberg pågår fremdeles. Prosjektet ledes av Ludvig Selvig og bidrag mottas. Gunvor Børve Randeberg gikk gjennom regnskapet. Det viser et underskudd i forhold til inntektene, men beholdningen i banken er fremdeles bra. Heving av kontingent for neste år ble godtatt av de ca. 50 fremmøtte. Fra 2017 vil det bli kr. 150 pr. pers., ektepar betaler 200 kr.

Det er flere planer for 2016. For møtet 26. april blir temaet Viste Hageby, 20.september er tittelen «Livet bak murene på Finnestad». Til julemøtet 6.desember er temaet farlig kyst, relatert til 2.verdenskrig.  Det blir også en vandretur på forsommeren som sannsynligvis blir lagt til Vistehola og kirkeruinen. Søndagsturen/utflukten er pr.dags dato ikke planlagt. Mer informasjon om møter og turer kommer senere.

Dag Raustein fra valgkomiteen presenterte det nye styret. Jostein Nybø døde i fjor, Øystein Jonassen tar ikke gjenvalg og Kari Lerang fortsetter ikke som varamedlem.  Styret ser nå slik ut: Leder er Kaare Lindboe, kasserer er Gunvor Børve Randeberg, sekretær er Per Arne Nyvoll og Njål Jensen tar gjenvalg. Nye styremedlemmer er Bjørn Audun Goa og Jarle Goa. Ludvig Selvig fortsetter som varamedlem mens Berit Brunvand er nytt varamedlem. Aastein Viste og Rolf Aarre er revisorer. I valgkomiteen sitter Dag Raustein og Reidun Sirevåg, ny er Øystein Jonassen.

Etter kaffe og kringle holdt Erik Bergsagel et timelangt interessant foredrag om Cornelius Cruys, presentert gjennom anekdoter og bilder. Bergsagel selv ble nysjerrig på denne Cruys da han var tilstede ved avdukingen av stauten som står ved Bispebryggen i Stavanger. Cruys var egentlig født i Stavanger, men fikk en fantastisk sjøfartskarriere og hadde stor betydning for handelsflåten og marinen til henholdsvis Nederland og Russland. Spesielt utmerket seg han seg som admiral under Peter den store.

20160223_210904

Erik Bergsagel

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s