Om Randaberg Historielag

Randaberg Historielag ble stiftet i 1989. Formålet er å fremme interesse for Randaberg kommune sin historie. Historielaget skal samle inn muntlig og skriftlig materiale som kan dokumentere befolkningens levekår og bygdas utvikling. I den sammenheng skal man også legge til rette for slektsgranskning.

Videre skal historielaget forsøke å formidle denne historien til  nye generasjoner og til nye innflyttere til bygda. De viktigste aktivitene til historielaget er medlemsmøtene (2-4 ganger i året), vandreturer (2-3 ganger i året i samarbeid med andre lag og kommuner) og innsamling av informasjon gjennom intervju. I tillegg har historielaget tatt på seg oppgaver som vakt på Sjøbrukssamlingen på Tungenes, kulturkvelder på Vardheim bo- og servicesenter og ulike dugnadsjobber i kommunen.

Historielaget forsøker å formidle historien til andre, dels gjennom foredrag og informasjon på vandreturene, dels gjennom å utgi årbøker om spesielle temaer.

8 svar til Om Randaberg Historielag

 1. Hjørdis Lund sier:

  Hei! Nå er familien vår i gang med mairebus – igjen… Men som tilflytter til bygda er det ikke alltid like lett å vite hvem man skal henvende seg til for å få svar på ulike ting. Jeg lurte derfor på om noen fra historielaget kunne hjelpe meg med følgende: Når ble bislaget på Jærhuset som Trond Jørstad nå eier, Randaberggeilen 13, bygget på nytt i opprinnelig stil? Var det i 1949, 1951 eller 1953? Det var Gunvald Sande som eide det på det tidspunktet (gnr 51 – bnr 2-24). Jeg har lest til øyet ble stort og vått i alle bygdebøkene m.m, men kan ikke finne ut av det. Nå håper jeg at noen fra Historielaget kan hjelpe meg. På forhånd tusen takk for hjelpen! Vennlig hilsen Hjørdis Lund

 2. Scott Hensman sier:

  Hei, leter etter noen med minner fra 2. verdenkrig som er interessert i å bli intervjuet. Ta kontakt på scott.hensman@gmail.com

  – Scott

 3. Arvid Massen sier:

  Randaberg Fortsettelseskole 1919-1920,

  Etter min far Karl Kristian Massen, sønn av Fyrvokter Emil Marinius Massen på Tungenes fyr, har jeg et fotografi (fotograf Waldemar Eide) som har navn og bilde på alle elevene og lærerne.
  Dersom det har interesse for Randaberg Historielag, så kan dere godt få låne bildet for kopiering/scanning.

  Mvh,
  Arvid Massen
  Tlf. 915 86 049,
  Nygårdsvika 5, Sokn
  4158 Bru

  • Hvis det er foto av elever og lærere fra Randaberg er det av interesse. I så fall kan en anledning for å overlevere fotoet være ved historielagets årsmøte som er berammet til 21.februar 2017 kl.19.00 i Grødem kirke. Eller du kan ta kontakt med Øystein Jonassen tlf.90 54 25 44.

 4. Arvid Massen sier:

  Hei og takk for svar 🙂
  Det stemmer at fotoet har billed og navn på elever og lærere.
  Jeg tar kontakt for å avtale utlån!

  Mvh,
  Arvid Massen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s